Gemeente: ‘Geen kerken meer bouwen op Urk’

Afgelopen donderdag is er in de gemeenteraadsvergadering op Urk besloten niet langer kerken te bouwen. In eerste instantie was alleen het CDA tegen de motie van de ChristenUnie.

‘We hebben nu meer dan twintig kerken, het wordt tijd dat we er wat aan gaan veranderen. Er hoeft toch niet zoveel verschil te zijn tussen wat we allemaal geloven? Als we hier samen kunnen zitten, kunnen we dat ook wel ergens anders.’ Aldus de CU.

Met een stop aan de kerken betekent dat de Reformatorische Baptistengemeente te Urk de bouw van hun kerk niet doorzetten. Bestuurslid van de Refobap Jacob de Boer is hier niet blij mee. ‘We zitten al een hele tijd in een sporthal, wij verdienen ook onze eigen plek,’ meent De Boer, ‘een huis voor en van God is alles wat we willen.’

Het CDA was tegen de motie omdat ze het idee had dat de motie tegen de opvatting was van de Refobap gemeente. ‘De refobaps zijn belangrijk voor onze samenleving. Er zijn veel christenen die gereformeerd en baptist zijn, we moeten hier een plek voor vinden.’ Na verheldering door Albert Woord (CU) werd duidelijk dat het meer over parkeerproblemen ging. Hart voor Urk vroeg of de ZZL gelden ook gebruikt kunnen worden voor ‘verticale infrastructuur’.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s