Powerwolf – Blessed and Possessed

slide-foto02Als je verwacht dat het nieuwste album van Powerwolf je iets nieuws geeft, dan heb je het mis. Deze keer hebben de krachtwolven wel een nieuwe insteek in het thema, maar dat redt ze niet van een so-so album.

Powerwolf zijn letterlijk de priesters van de powermetal scene. Ze zijn stille gewaden die zich overal tussendoor bewegen maar ondertussen je wel verslinden met hun grote wolventanden. De bekendste nummers van de band zijn zo catchy als populaire muziek en brengen zo het thema dichtbij (mij) de gemiddelde metal luisteraar. En dat thema is nu juist wat er de afgelopen jaren bij Powerwolf zo gegroeid is. Niet omdat het potentie heeft, maar omdat het niet anders kan. Hun ‘wij zijn de weerwolven van de kerk’ was na een paar albums wel uitgemolken. Ze moeten zich nu wel meer richting godsdienstoorlogen en andere herhaling van mythologische figuren en verhalen. Het is heel veel herhaling die steeds weer gaat over nacht, onweer, moord en stoute nonnen.

Niet dat Blessed en Possessed niet goed is, integendeel. Het is een van de betere albums, zeker de twee voorgaande overtreffend. Maar het is meer van wat je verwacht alleen dan nog minder steunend op de creativiteit van de teksten. Terwijl de artiesten muzikaal er toch zeker hard op vooruit gaan. Deze combinatie maakt van dit album een leu album, maar zeker geen geweldig werk.

Al valt er toch iets te zeggen voor onze powermetal priesters. Ze zijn de geestelijken van de scene en hebben zeker te noemen goede inspirerende teksten. Maar het wordt ondertussen teveel een act waar ze zelf niet helemaal meer achter lijken te staan.

krachtwolf.png

Drie van de vijf huilende wolven

Conclusie

Na de vijfde versnelling draait Powerwolf op volle toeren. Niet goed voor de lange termijn, maar goed genoeg om snel mee weg te komen.

Metaforen

– De rechtdoor op een T-splitsing
– De onderrok van een kardinaal
– De witte schmink van Gene Simmons

Pluspunten

– Vette muziek
– Awesome thema

Minpunten

– Uitgemolken thema
– more of the same

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s